Στρατιωτικό αεροδρόμιο σε δωρεάν πάρκινγκ

Μία ακόμη περίπτωση καταπάτησης της περιουσίας του Στρατού, είδε το φως της δημοσιότητας. Για επτά χρόνια ιδιοκτήτες ιδιωτικών αεροσκαφών έχουν μετατρέψει σε δωρεάν πάρκινγκ, το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Πάχη Μεγάρων.

Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και μέχρι σήμερα 286 ιδιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη, χρησιμοποιούν το στρατιωτικό αεροδρόμιο,  χωρίς
να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ,  για τις προσγειώσεις, την παραμονή και τη  φύλαξη των αεροπορικών μέσων,  που ανήκουν στην Γενική Αεροπορία.

Τα διαφυγόντα έσοδα από το ταμείο του ΥΠΕΘΑ,  υπολογίζονται σε περισσότερα  από 15 εκατομμύρια ευρώ.  Είναι ακριβώς το ποσό που απαιτείται για να εκσυγχρονιστεί ο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης, που έχει  εγκαταλειφθεί  στη τύχη του,  λόγω έλλειψης χρημάτων. Ευθύνες υπάρχουν και στο ΓΕΣ , που για άγνωστους λόγους, δεν διεκδίκησε τα χρήματα που δικαιούται από τους ιδιώτες- ιδιοκτήτες των αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Πάντως υπάρχουν δεκάδες,  αν όχι και εκατοντάδες περιπτώσεις,  όπου περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα και δασικές εκτάσεις ,  που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, καταπατούνται  ή αξιοποιούνται παρανόμως από ιδιώτες, κάτω από ένα πέπλο σιωπής και συνενοχής των εμπλεκομένων και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.
του Χρήστου Καπούτση
Keywords
Τυχαία Θέματα