Στρατόπεδο επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος

Το στρατόπεδο «Ράμναλη»στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης επισκέφθηκεο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης ΕλλάδοςΙερώνυμος, συνοδευόμενος από τονμητροπολίτη Λαγκαδά και Ρεντίνης Ιωάννηκαι τον αρχιγραμματέα της ΙεράςΣυνόδου, επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ.

Ο κ. Ιερώνυμος έδωσεευχές στους ένστολους και αναφέρθηκεστη διαχρονική συνεισφορά της εκκλησίαςπρος το λαό, υπογραμμίζοντας την υλικήκαι ηθική υποστήριξη που προσέφερε στονελληνισμό

σε κρίσιμες καμπές της ιστορίαςτου.

Ως παράδειγμα ανέφερεότι μόλις ένα χρόνο μετά την ελληνικήεπανάσταση του 1821, οι εκκλησίες και ταμοναστήρια κινητοποιήθηκαν διαθέτονταςπολύτιμα αφιερώματα και ότι περιουσίαείχαν για να στηρίξουν το λαό και τουςαγωνιστές. Πρόσθεσε ότι και σήμερα ηεκκλησία βοηθά και βρίσκεται στο πλευρότου καθημερινού ανθρώπου.

Ο αρχιεπίσκοπος θεμελίωσεοίκο ευγηρίας και επισκέφθηκε τοησυχαστήριο του Παντοκράτορος στοΜελισσοχώρι, όπου έγινε δεκτός από τονηγούμενο και τους μοναχούς.

Ο κ. Ιερώνυμος θαπαραμείνει στο Λαγκαδά όπου θα παραστείσήμερα Σάββατο, στις εορταστικέςεκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης,θα επισκεφτεί πνευματικά ιδρύματα καιτο απόγευμα θα ανακηρυχθεί επίτιμοςδημότης Λαγκαδά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα