Συγχαρητήρια Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα

Αιχμές στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την καθυστέρηση στην παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσα από δάνεια άφησε και ο επικεφαλής της ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ μετά την συνάντηση που είχε τον υπουργό Ανάπτυξη.

Ο κ. Ράιχενμπαχ συμφώνησε εμμέσως πλην σαφώς με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι θα χρειαστεί να διερευνήσει την καθυστέρηση των δανείων.

Συγκεκριμένα
ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης είπε ότι μοιραζόμαστε την ανησυχία και συνεργαζόμαστε ώστε να βρεθεί λύση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σε διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ, για θέματα τεχνικού επιπέδου κι εξέφρασε την πεποίθηση πως σύντομα θα έχουμε θετικά νέα ως προς την παροχή ρευστότητας.

Πήγες πάντως του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζουν ότι έως τον Γενάρη θα εισρεύσουν στην αγορά πάνω από 600 εκ ευρώ , όπως προβλέπει η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων , ωστόσο όπως επισημαίνουν όσο δεν κλείνει η συμφωνία για τη δόση, υπάρχει δυσπιστία ως προς το αν θα μπορέσει η χώρα μας να μείνει όρθια δίνοντας έτσι μια δεύτερη ερμηνεία στα διάφορα τεχνικά προβλήματα που επικαλέστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πάντως ο κος Ραιχεμπαχ έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την άνοδο της στη λίστα των χωρών της Παγκόσμιας Τράπεζας ως προς την προσέλκυση επενδύσεων κι ευχήθηκε του χρόνου να ανέβει στην πρώτη θέση.
Keywords
Τυχαία Θέματα