Σύγχυση με τη ρύθμιση Μανιτάκη

Νέα αναστάτωση και τριβές στην κυβέρνηση, στο παρά πέντε της κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις. Αποφασισμένος να μην υπογράψει τη ρύθμιση Μανιτάκη που καταργεί τις προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων, βάσει των οποίων επέστρεψαν στη θέση τους χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο, εμφανίζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ πριν απο λίγο υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Φώτη Κουβέλη με το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη

Σταμάτη.
Νωρίτερα, ο κ. Ρουπακιώτης δήλωνε «δεν έλαβα ολοκληρωμένο σχέδιο από τον κ. Μανιτάκη. Είμαι αντίθετος με ρυθμίσεις που καταργούν δικαστικές αποφάσεις».

Για παραβίαση του συντάγματος κάνουν λόγο την ίδια ώρα οι εργατολόγοι.

Εν τω μεταξύ, έμμεσο, πλην σαφές μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε θέματα βίαιης διακινδύνευσης των δικαιωμάτων, έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση.

Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποφεύγει να αναφερθεί στην πραγματικότητα, δεν υποκρίνεται και δεν καλύπτεται πίσω από μια νοσηρή παρενθοντολογία, γιατί πιστεύει στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Προάσπισης των Δικαιωμάτων».

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης συνεχάρη τον υπουργό για τη σθεναρή, όπως είπε, αντίστασή του, απέναντι στα σχέδια απαγόρευσης και των ελάχιστων μέτρων δικαστικής προστασίας για την εργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα