Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ και πορεία

Προς την πλατεία Εξαρχείων κατευθύνονται αυτή την ώρα οι διαδηλωτές που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 92 συλληφθέντες για την επανακατάληψη της Βίλας Αμαλία σήμερα το πρωί, αλλά και τους 8 από τη Βίλα Σκαραμαγκά. Εντός του οικήματος βρέθηκαν μπουκάλια, κράνη, τρυπάνια και άλλα αντικείμενα. Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι προσαχθέντες από την κατάληψη των γραφείων
της ΔΗΜΑΡ. Εν τω μεταξύ, νέος πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε σήμερα με αφορμή τις καταλήψεις.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει και συμμετέχει είτε με στελέχη της νεολαίας του, είτε με συγγενικά πρόσωπα βουλευτών του, σε παράνομες πράξεις πολιτικών του συντρόφων», τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της ΝΔ.
Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά το Σίμο Γκέμπελς Κεδίκογλου ήρθε η σειρά της ακροδεξιάς δράκας της ΝΔ του κ. Σαμαρά να κλιμακώσει το ρεσιτάλ εμφυλιοπολεμικής χυδαιολογίας και ασφαλίτικης προπαγάνδας ψεμάτων και διαρροών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, μεταξύ άλλων, καταδικάζει και την κατάληψη στα γραφεία της, τονίζουν πως πρόκειται για ανακοίνωση με μισόλογα και τους συνήθεις συμψηφισμούς, περί κρατικής καταστολής.

Οι ίδιοι κύκλοι, σημειώνουν ότι σε συνολικό κείμενο 170 λέξεων μια τυπική καταδίκη της κατάληψης με μια φράση, εξαφανίζεται τελείως και αποδεικνύεται, όπως αναφέρουν, η πολιτική ουδετερότητα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη αντιδημοκρατική και απαράδεκτη κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Εάν αυτό συνδυαστεί με την άθλια και προβοκατόρικη περιγραφή του γεγονότος από την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, αφήνει έκθετο τoν ΣΥΡΙΖΑ από κάθε πλευρά, καταλήγουν οι κύκλοι της ΔΗΜΑΡ.

«Δε θέλω να σχολιάσω δηλώσεις των οποίων η σοβαρότητα είναι πρόδηλη» ανέφερε με σκωπτική διάθεση ο υπ. Δημόσιας τάξης, ο οποίος σε δηλώσεις για την επιχείρηση στο κτίριο Σκαραμαγκά είπε πως η ΕΛΑΣ σήμερα την απέδωσε στην ελληνική κοινωνία και ότι από τα ευρήματα είναι προφανές ότι λειτουργούσε ως εργαστήριο ανομίας.

Εν τω μεταξύ,
Αναφερόμενος στην κατάληψη της βίλας Αμαλία, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι δεν τον αφορά το αστυνομικό σκέλος, και προανήγγειλε ότι η βίλα Αμαλία θα επαναλειτουργήσει ως σχολείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκέντρωση, ΓΑΔΑ,sygkentrosi, gada