Συγκλονίζει η δολοφονία του 34χρονου

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από την εν ψυχρώ δολοφονία στην Αμφιάλη του 34χρονου ράπερ με αντιφασιστική δράση, Παύλου Φύσσα, από 45χρονο ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα, δηλώνοντας παράλληλα ότι πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή. Σε λίγη ώρα ο 45χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το θλιβερό περιστατικό, ενώ η Κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, προανήγγειλε

νομοθετικές πρωτοβουλίες και δημόσιο διάλογο για τη διεύρυνση του ποινικού κώδικα, δείχνοντας ευθέως τη Χρυσή Αυγή.

Έρευνες διεξάγει η αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέων σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, η οποία σε ανακοίνωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της στο έγκλημα.

Στο σπίτι του 45χρονου, βρέθηκε ένας ηλεκτρονικός εκκενωτής, ενώ αναζητούνται ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπα της Χρυσής Αυγής, τα οποία η γυναίκα του δήλωσε ότι πέταξε.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ διαψεύδει δημοσιεύματα, περί καθυστέρησης στην άφιξη του ασθενοφόρου στο σημείο της δολοφονίας.

Για στοχευμένο σχέδιο πρόκλησης από τη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε δολοφονική συμμορία, έκανε λόγο, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης -στην «Στάση των Δύο» και τον Άρη Τόλιο- τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με βάση το νόμο. «Οι πολίτες δεν δικαιούνται πλέον να λένε ότι, δεν γνώριζαν» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Ο τραγουδιστής των Active Member, Μιχάλης Μυτακίδης, μόλησε επίσης στη «Στάση των Δύο» και τον Άρη Τόλιο.

Σωματεία και συνδικάτα του Πειραιά σε κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσαν για τη δολοφονία του 34χρονου και καλούν τους πολίτες να καταδικάσουν συμμετέχοντας στην συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα