Συγκρούσεις στην Βοστώνη

«Διέλυσαν τη διαδήλωση, έσυραν και συνέλαβαν με βίαιο τρόπο 100 άτομα. Ο λόγος για τις ειδικές μονάδες της αμερικανικής Αστυνομίας» γράφει σεη  δημοσίευμα της εφημερίδα «Μπόστον Γκλόουμπ». Οι 200 περίπου αστυνομικοί περικύκλωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια πλατεία της Βοστόνης, που είχαν καταλάβει οι διαδηλωτές

εμπνεόμενοι από το κίνημα «Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ», το οποίο δραστηριοποιείται στην Νέα Υόρκη, και τους ζήτησαν να διαλυθούν.

«Όταν οι διαδηλωτές αρνήθηκαν, τους έσυραν στο έδαφος, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους απομακρύνουν», γράφει η εφημερίδα. Οι συλληφθέντες είναι περίπου 100, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Στη διάρκεια της καταστολής και σύλληψής τους φώναζαν συνθήματα όπως «λαός ενωμένος ποτέ νικημένος», «ειρηνική διαδήλωση» και «όλος ο κόσμος βλέπει».

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, επίθεση εκ μέρους ενός εκ των διαδηλωτών με γροθιά δέχθηκε και ένας αστυνομικός στο πρόσωπο. Στον ιστότοπό τους οι οργανωτές αυτών των κινημάτων δεν αναφέρουν συγκεκριμένες διεκδικήσεις, όμως υποστηρίζουν πως «αυτό που έχουμε όλοι κοινό, είναι ότι είμαστε το 99%, που δεν ανέχεται πια την απληστία και τη διαφθορά του υπόλοιπου 1%».

Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις έχουν πυκνώσει στις πόλεις των ΗΠΑ με την «ημέρα των Αγανακτισμένων», στις 15 Οκτωβρίου, να ετοιμάζονται εκ νέου μαζικές συγκεντρώσεις τόσο στη χώρα, όσο και σε πολλές άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Αγγλία, ακόμη και η Ελβετία, με στόχο τη διαμαρτυρία εναντίον του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα