Σύγκρουση ΓΑΠ-ΔΟΛ

Πόλεμος μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Σταύρου Ψυχάρη ξεκίνησε με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό συμβούλιο.

Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρη ότι του έκανε πόλεμο γιατί θεώρησε ότι δεν συνέβαλε στο να πάρει δάνειο 10 εκατ. ευρώ ο δημοσιογραφικός
οργανισμός.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος σε συμφέροντα, κατονόμασε τον πρόεδρο του ΔΟΛ και εκδότη του Βήματος κ. Στ. Ψυχάρη, ο οποίος όπως σημείωσε, ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ζήτησε τη γνώμη του πρωθυπουργού, ο οποίος του απάντησε ότι αν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις να δώσει το δάνειο χωρίς να ρωτά τον πρωθυπουργό. Αλλά επειδή δεν τους πληρούσε δεν έλαβε το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Ψυχάρης υποστηρίζει ότι όταν απορρίφθηκε το δάνειο από την ΕΤΕ ανεπισήμως του αναφέρθηκε ότι αυτό έγινε εξαιτίας περέμβασης του Μαξίμου. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Παπανδρέου να δώσει λεπτομέριες για την τελευταία τους συνάντηση στο Μαξίμου και γιατί του ζητήθηκε να μπει από την πίσω πόρτα.
Η δήλωση έχει ως εξής:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

Δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις

Η Εθνική ουδέποτε ζητά ή αφήνει περιθώρια για ανάμιξη τρίτων στη χορήγηση δανείων, αναφέρουν στελέχη της τράπεζας αναφορικά με το θέμα, σημειώνοντας «υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της τράπεζας που αποφασίζουν με συγκεκριμένες και διαφανείς διεργασίες».

Ούτε για το συγκεκριμένο δάνειο ζήτησε ουδέποτε έγκριση. Πράγματι, όπως ομολογούν οι ίδιοι, ο ΔΟΛ είχε ζητήσει 10 εκατ. ευρώ δάνειο αλλά επειδή δεν δόθηκαν στην ΕΤΕ οι απαραίτητες εξασφαλίσεις, δεν εγκρίθηκε η χορήγησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΕ χορήγησε δάνειο 19 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ τον Δεκέμβριο του 2010 με εγγύηση το κτίριο που στεγάζεται ο δημοσιογραφικός οργανισμός.

Πηγή: www.euro2day.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα