Παρέμβαση για την απεργία στο Μετρό

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών Παναγιώτα Φάκου με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι είναι πολύ μικρή η συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία του Μετρό καθώς πολλοί παίρνουν άδειες ασθενείας ή ρεπό και αμείβονται κανονικά. Καθημερινά, πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες
ταλαιπωρούνται για να φτάσουν στον προορισμό τους, ειδικά με το μετρόακινητοποιημένο για έκτη ημέρα. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά την απόφαση του δικαστηρίου ότιη απεργία τους είναι παράνομη και καταχρηστική. Ακινητοποιημένα παραμένουν έως τις 4μμ λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.

Η κινητοποίηση αυτή εξελίσσεται πλέον σε μεγάλο πολιτικό θέμα και φυσικά «πονοκέφαλο» για την Κυβέρνηση, αφού έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα.

Θυμίζουμε ότι, η απεργία ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων και οι έμποροι απευθύνουν απεγνωσμένες εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.

Η σύγκρουση Κυβέρνησης - εργαζομένων φτάνει στα άκρα, ο αρμόδιος υπουργός διαμηνύει ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω στο θέμα του ενιαίου μισθολογίου, οι εργαζόμενοι απειλούν με κλιμάκωση, και μάλιστα τις τελευταίες ώρες σε κυβερνητικά κλιμάκια ψιθυρίζουν σενάρια ακόμα και για επιστράτευση ως ύστατη λύση του προβλήματος.

Αυτή την ώρα συνεδριάζουν τα συνδικάτα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το θέμα προσλαμβάνει πλέον πολιτικές διαστάσεις και απασχολεί συνολικά την Κυβέρνηση, δεδομένου ότι ο Αντώνης Σαμαράς επείγεται να αλλάξει την ατζέντα προς την οικονομία και μάλιστα ενδέχεται να έχουμε και συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τα επόμενα 24ωρα.

Στην Κυβέρνηση όμως έχει ανακύψει και θέμα με τη δικαιοσύνη, μετά τις αιχμές Δένδια με αφορμή την αποφυλάκιση εμπλεκόμενων σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρές αντιδράσεις από δικαστικούς κύκλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα