Συλλήψεις Σύρων για κατασκοπεία

Οι αρχές της Ιορδανίας επιβεβαίωσαν χθες ότι συνέλαβαν μια ομάδα Σύρων λιποτακτών των ένοπλων δυνάμεων, τους οποίους υποπτεύονται ότι κατασκόπευαν για λογαριασμό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η αστυνομία συνέλαβε 10 φερόμενους ως λιποτάκτες την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Μάφρακ, περίπου 60 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Αμάν, ανέφερε η υπηρεσία δημόσιας ασφαλείας.

Η ομάδα, η οποία διέμενε σε έναν καταυλισμό για λιποτάκτες

μετά την άφιξή της στην Ιορδανία νωρίτερα αυτό τον μήνα, μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στην πόλη όπου τα μέλη της ανακρίνονται, σύμφωνα με την υπηρεσία.

«Δεν γνωρίζουμε εάν είναι αξιωματικοί, στρατιώτες ή κατάσκοποι. Οι υπηρεσίες ασφαλείας πήραν προληπτικά μέτρα για να διακριβωθεί η αληθινή ταυτότητα και τα κίνητρά τους», είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μοχάμεντ Χάτιμπ.

Οι ανησυχίες για τις προσπάθειες Σύρων πρακτόρων που παριστάνουν τους πρόσφυγες να παρεισφρήσουν στην Ιορδανία -όπου βρίσκονται περίπου 100.000 Σύροι πρόσφυγες- ώθησαν τις αρχές να μετακινήσουν 400 λιποτάκτες σε ένα φρουρούμενο στρατόπεδο έξω από την Μάφρακ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα