Σύλληψη πρώην Διοικητή για συνεργασία με Χ.Α.

Αστυνομικός υποδιευθυντής, πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Παντελεήμονα, συνελήφθη μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, ψευδή βεβαίωση, κατοχή και εμπορία όπλων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος

, κατοχή καιδιακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο αξιωματικός κατηγορείται ότι έστησε δίκτυο με τη Χρυσή Αυγή είτε δίνοντας πληροφορίες είτε μπλοκάροντας υποθέσεις είτε παραπέμποντας πολίτες στη ΧΑ, ενώ ταυτόχρονα προχωρούσε σεεμπόριο όπλων, σφαιρών και εκβίαση καταστημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται ότι με την στάση του έκανε τα στραβά μάτια στη δράση της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή, ενώ κατηγορείται ότι πολίτες που κατήγγειλαν περιστατικά στο αστυνομικό τμήμα, τους έστελνε στα γραφεία της Χ.Α.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε διατελέσει από το 2004 ως υποδιοικητής στην ασφάλεια Παντελεήμονα και στη συνέχεια διοικητής.

Εν τω μεταξύ, ποσότητα 718 γραμμαρίων χασίς, αποκάλυψε μεταξύ των άλλων ευρημάτων, η έρευνα αστυνομικών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πατρικό σπίτι του συλληφθέντα, στα Ιωάννινα.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών για την υπόθεση και αμέσως συνελήφθησαν δύο 25χρονοι που βρίσκονταν στο σπίτι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για ένα συγγενικό πρόσωπο του αξιωματικού της ΕΛΑΣ και έναν φίλο του, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά στο σπίτι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Επιπλέον, επειδή το συνολικό χρηματικό ποσό των 23.200 ευρώ, που βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του Αξιωματικού, δε δικαιολογείται από την οικονομική του κατάσταση, όπως αυτή καταγράφεται στις προηγούμενες δηλώσεις ετών 2006 έως και 2011, δεν συνάδει με την οικονομική του επιφάνεια και η κατοχή τους δεν έχει προφανή επαγγελματικό σκοπό, θα ενημερωθεί σχετικά και η Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κλπ».

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μαζί του συνελήφθη μια 50χρονη, η οποία ήταν ενεργό μέλος και υποψήφια Βουλευτής της ΧΑ, αναζητείται ο σύζυγος της συνταξιούχος αστυνομικός καθώς και άλλη μια γυναίκα 50 ετών.

Εξάλλου, δύο αστυνομικοί που είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν ως συνοδοί βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, αλλά και για λαθρεμπόριο.
Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος τους από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνα του Αθήνα 9.84 τον Απρίλιο 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ο Ηλίας Παναγιώταρος παραδεχόταν ότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έστελνε στη Χρυσή Αυγή πολίτες για θέματα εγκληματικότητας.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μαργαρώνης



Keywords
Τυχαία Θέματα