Συμφωνία για κοινό μέτωπο

Παρά τις ιδεολογικές διαφορές μας, συμφωνήσαμε με τον κ. Καμμένο σε μια πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση για συμπαράσταση στον κυπριακό λαό, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων,

Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε, ακόμη, να κληθεί στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν παρείχε δυο δισ. ευρώ για στήριξη των κυπριακών τραπεζών, όσα είχαν δηλαδή απολέσει από το ελληνικό PSI.

Παρά όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας δεν στηρίζει την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. για μομφή κατά του κ. Στουρνάρα, υποστηρίζοντας ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ συναρτάται από τις εξελίξεις.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε σημαντική τη συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι, «παρά τις ιδεολογικές διαφορές θα συνεχίσουμε τη συνεργασία», κυρίως σε ό,τι αφορά, όπως είπε, τη δημιουργία κοινού μετώπου» στην οικονομία για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Ανακοίνωση ΝΔ

«Επιτέλους, ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός από τον μόνο Έλληνα πολιτικό που θα μπορούσε να κατανοήσει σε τέτοιο βάθος τις απόψεις του», επισημαίνει η ΝΔ με ανακοίνωσή της.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

Σε υψηλούς τόνους σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, και όσα ανακοινώθηκαν για «κοινές δράσεις» των δύο κομμάτων, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «τζάμπα μαγκιές».

«Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι ίσως οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν αντιλαμβάνονται τι μας διδάσκει η δραματική εμπειρία που ζει η Κύπρος», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «η ημέρα και το θέμα που διάλεξαν προκειμένου να δηλώσουν την σύγκλισή τους θα τους καταδιώκει ως ακραίο παράδειγμα εθνικής ανευθυνότητας, πολιτικής πρόκλησης και κακών αντανακλαστικών».

«Τι παραπάνω θέλουν άραγε να συμβεί προκειμένου να αντιληφθούν ότι οι «τζάμπα μαγκιές» τους ούτε στην Ελλάδα οδηγούν πουθενά ούτε στην Κύπρο προσφέρουν καλές υπηρεσίες;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση ΚΚΕ

«Οι μάσκες έπεσαν. Η πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, αφού δεν διστάζει να συνεργαστεί και με εθνικιστές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα