Στήριξη αδύναμων οικογενειών

Σε συμφωνία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για την οικονομική ενίσχυση -σε πρώτη φάση - 500 οικογενειών με ανήλικα παιδιά, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, προχώρησε ο δήμος Αθηναίων. Η πρωτοβουλία της Ένωσης -την οποία είχε προαναγγείλει και ο δήμαρχος Αθηναίων στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον Δεκέμβριο- θα γίνει με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι δημότες της Αθήνας. Ειδικότερα οι άπορες οικογένειες θα λαμβάνουν καθε μήνα δέματα 35
κιλών με τρόφιμα και άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης μέσω του Κόμβου Αλληλοβοηθείας Πολιτών του δήμου Αθηναίων .

«Η απόφαση αυτή της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών έχει εξαιρετικό συμβολικό χαρακτήρα και καταδεικνύει τη σημασία ύπαρξης ενός μηχανισμού αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών» δήλωσε -νωρίτερα- ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας την ανάγκη τέτοιου τύπου προσφορές να γίνουν οδηγός για όλους.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που έχει σαφή προσανατολισμό να ενισχύσει την οικογένεια, τα παιδιά και τους νέους και επικεντρώνεται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τη δυσμενή συγκυρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα