Συμφωνία και νέα σύσκεψη για τα μέτρα

Τρεις ώρες κράτησε η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά με τους κυβερνητικούς εταίρους, κ.κ Βενιζέλο και Κουβέλη παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν από

τον πρωθυπουργό για την πρόοδο στην αναζήτηση περικοπών ύψους 11,7 δισ. ευρώ, ενώ έως τώρα έχουν εξευρεθεί από τα υπουργεία δαπάνες ύψους μόνον 5,7 δισ. για να περικοπούν την διετία 2013- 2014. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα το κλίμα ήταν καλό και οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν τις βασικές κατευθύνσεις για το πακέτο νέων μέτρων.
Ο Ε. Βενιζέλος σε δηλώσεις του επανέλαβε ότι επιβεβαιώθηκε η στρατηγική της αναθεώρησης των δυσμενών όρων της σύμβασης με την επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης του προγράμματος σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και πρόσθεσε ότι η Αθήνα θα πρέπει να διαμορφώσει ένα δικό της σχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι απαιτείται να ξανακερδίσει η χώρα την αξιοπιστία της και να «σπάσει την λανθασμένη εντύπωση που υπάρχει στους Ευρωπαίους», ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αναγκαιότητα ιδιωτικοποιήσεων

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών για τον καθορισμό των μέτρων και την αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων, ενώ έκανε λόγο για διεθνείς επαφές στο υψηλότερο επίπεδο για την πολιτική διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα