«Συμφωνία στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. «Η επίτευξη της όποιας συμφωνίας, πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θέλουμε να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να δοθεί ένα σήμα από το Εurogroup προκειμένου να σταματήσει ο χρηματοπιστωτικός
στραγγαλισμός της χώρας».

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του Eurogroup της Δευτέρας θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.

Κατά πληροφορίες, ανοιχτά θέματα με τους δανειστές παραμένουν εργασιακά, ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό κενό αλλά και ο ΦΠΑ.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ενημέρωσε τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το στόχο για έντιμο συμβιβασμό, τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, καθώς και τις απαιτήσεις των εταίρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της προσφυγής σε δημοψήφισμα για την σύγκριση ή όχι της όποιας συμφωνίας με τους πιστωτές φαίνεται να διχάζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, ενωμένη και αποφασισμένη. Εμμέσως πλην σαφώς, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τοποθετήθηκε στα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πάρει νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό και με αυτήν συνεχίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα