Συμφωνίες, διαφωνίες και αγωνία για το αύριο

Την ικανοποίηση τους για την συμφωνία στις Βρυξέλλες εξέφρασαν οι κυβερνητικοί εταίροι στην Αθήνα. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι εναπόκειται σε εμάς να καλύψουμε ολιγωρίες ετών. Νωρίτερα από τις Βρυξέλλες,

οι κ.κ Παπαδήμος και Βενιζέλος έκαναν λόγο για σημαντική συμφωνία. Στην αντίπερα όχθη τα κόμματα της αριστεράς, αλλά και το ΛΑΟΣ εξέφρασαν την αντίθεση τους επισημαίνοντας τον κίνδυνο της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Ωστόσο στο πολιτικό σύστημα αλλά και στην κοινωνία επικρατεί προβληματισμός και αγωνία για το αύριο, καθώς εντός ημερών πρέπει να ληφθούν επώδυνα μέτρα που θα υποβαθμίσουν το επίπεδο ζωής και να προωθηθούν αλλαγές που λίμναζαν εδώ και δεκαετίες.

Σε μας εναπόκειται να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία που μας δίνεται, να τρέξουμε και να καλύψουμε τις ολιγωρίες και την καθυστέρηση των παρελθόντων ετών, ώστε να να μπούμε σε πορεία ανάπτυξης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.


«Χθες, υιοθετήθηκε μια πολύ σημαντική απόφαση από τους εταίρους μας στην Ευρώπη, ελαφρώνουμε από ένα μεγάλο μέρος του οικονομικού βάρους του δανείου, του χρέους μας» πλέον σημείωσε ο κ. Παπουλιας και πρόσθεσε ότι «εναπόκειται σε μας να εκμεταλλευθούμε αυτή την καλή ευκαιρία που μας δίνεται, να μην καθυστερήσουμε, να τρέξουμε πολύ, να καλύψουμε τις ολιγωρίες και την καθυστέρηση των παρελθόντων ετών και να μπούμε σε πορεία ανάπτυξης, για να ξαναγυρίσει η Ελλάδα σε καιρούς που θα είναι ευτυχείς για το λαό της».


Η συμφωνία στο Eurogroup αποτελεί μία ακόμη αναγκαία προϋπόθεση, που μπορεί να εγγυηθεί ότι οι θυσίες των Ελλήνων όχι μόνο δεν πάνε χαμένες, αλλά πιάνουν τόπο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του  για την θετική καταληξη στις ΒρυξέλλεςΓιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι η χώρα αποφεύγει την χρεοκοπία και πλέον ανοίγει ο δρόμος για μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια.

Σημαντική και θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα. Σε αυτή την απόφαση, όπως είπε, η στάση της ΝΔ υπήρξε καθοριστική.


«Η Ευρώπη έστω και με καθυστέρηση έκανε χθες το καθήκον της», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τα κόμματα της αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, και ο έως χθες κυβερνητικός εταίρος, το ΛΑΟΣ, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην επιτευχθείσα συμφωνία στις Βρυξέλλες, επισείοντας τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.


«Ο λαός δεν πρέπει να ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με την σωτηρία  να μην πιστέψει στις φρούδες ελπίδες που καλλιεργούν ότι στην Ελλάδα θα γίνουν αθώες επενδύσεις» δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε επώδυνη για την ελληνική κοινωνία την συμφωνία. Προέβλεψε ότι στο επόμενο διάστημα μισθοί και συντάξεις θα

Keywords
Τυχαία Θέματα