Συνάντηση Μπαν Κι-μουν - Γκιόργκε Ιβάνοφ

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, επανέλαβε το ενδιαφέρον του για λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ για τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ, στο περιθώριο της 67ης
Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού, συζήτησαν μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε τη σημασία να προχωρήσουν προς αποφάσεις που θα επιλύσουν το θέμα σύντομα και με τρόπο αμοιβαία αποδεκτό».

Σημειώνεται ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, την περασμένη Κυριακή, είχε δηλώσει ότι «εργαζόμαστε πάνω στα επόμενα βήματα, αν θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ εμού και των πρέσβεων Βασιλάκη και Γιόλεφσκι», τονίζοντας επίσης ότι «αυτή τη στιγμή, δεν σχεδιάζω νέο ταξίδι στην περιοχή».

 
Keywords
Τυχαία Θέματα