Συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας

Η νέα ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ως ύστατη ευκαιρία, ο νέος τρόπος προσδιορισμού του κατώτατου μισθού και η οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη στις 2 μμ. Σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση χρεών θα καλύπτει επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο, δεν έχουν πτωχεύσει, δεν έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις τις

οποίες δεν έχουν τηρήσει και είναι συνεπείς στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Θα προβλέπεται περίοδος χάριτος περίπου έως τον Ιούνιο ενώ αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης ο αριθμός των δόσεων. Ο νέος μηχανισμός υπολογισμού του κατώτατου μισθού θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί εως τις 15 Μαρτίου βάσει των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας μας ενώ σύμφωνα με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες δεν θα υπάρξει νέα παρέμβαση στο ύψος του μισθού έως το 2016.

Το ραντεβού της τρόικας με τον Πρωθυπουργό έχει οριστεί για την Πέμπτη, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρεται να εμμένουν στα μέτρα εκείνα που έχουν προυπολογιστεί, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση και ο φόρος στο πετρέλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα