Συνάντηση Ολάντ - Μόντι στις 14 Ιουνίου

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη Ρώμη στις 14 Ιουνίου, έξι ημέρες πριν από τη μίνι σύνοδο που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί επίσης στη Ρώμη μεταξύ της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση.

«Ο Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη στις 14 Ιουνίου στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία
του Ιταλού πρωθυπουργού.

«Είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση γι' αυτήν τη διμερή συνάντηση γίνεται μετά το πέρας μιας επίσκεψης στην ιταλική πρωτεύουσα του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ναπολιτάνο και τον Μόντι, αλλά και με τον Ιταλό ομόλογό του Τζούλιο Τέρζι.

Στη μίνι σύνοδο της Ρώμης στις 22 Ιουνίου θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, λίγες ημέρες πριν από την εξαμηνιαία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτής της μίνι συνόδου, ο Μόντι εκτιμά ότι θα μπορέσει να «διευκολύνει μια σύνθεση μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών θέσεων» για τους τρόπους προώθησης της ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα