Συνάντηση Ρούσεφ -Σαρκοζί

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ στην Μπραζίλια κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψής του στη χώρα στη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να συμμετάσχει σε μια διάσκεψη με τραπεζίτες στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Σαρκοζί έφτασε λίγο μετά τις 09:30 τοπική ώρα στο μέγαρο Πλανάλτο (την έδρα της Προεδρίας) και συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με

την Πρόεδρο για μία ώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Πατριότα και ο σύμβουλος της Προεδρίας επί διεθνών θεμάτων, ήταν παρόντες στη συνάντηση, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στην προεδρία.

"Ήταν μια επίσκεψη αβροφροσύνης, που ζητήθηκε από τον Γάλλο πρώην πρόεδρο", διευκρίνισε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ρούσεφ και ο Σαρκοζί συζήτησαν για τη διεθνή επικαιρότητα, τη Μέση Ανατολή και την οικονομική κρίση, και "υπογράμμισαν τη σημασία της προσέγγισης μεταξύ της Γαλλίας και της Βραζιλίας, ειδικά στα μεγάλα διεθνή θέματα", σύμφωνα με την Προεδρία.

Πολιτική κληρονόμος του πρώην προέδρου της αριστεράς Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, η Ρούσεφ υπενθύμισε ότι ο κ. Σαρκοζί την είχε δεχτεί τον Ιούνιο του 2010, πριν αυτή κερδίσει τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2010, πρόσθεσε η πηγή.

Ο Σαρκοζί αποχώρησε από το μέγαρο Πλανάλτο χωρίς να κάνει δηλώσεις και αναχώρησε για το Σάο Πάολο, όπου θα συμμετάσχει το βράδυ σε μια κλειστή για τον τύπο εκδήλωση που διοργανώθηκε από την βραζιλιάνικη τράπεζα επενδύσεων BTG Pactual, σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στην τράπεζα αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Ρούσεφ -Σαρκοζί,synantisi rousef -sarkozi