Αισιοδοξία Στουρνάρα

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό. "Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε λύση γρήγορα", απάντησε ερωτηθείς ο Γιάννης Στουρνάρας, διευκρινίζοντας ωστόσο "ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε αύριο οριστική συμφωνία". Τη Δευτέρα στις 9 το πρωί το
κρίσιμο τετ α τετ του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τριμερούς.

Μήνυμα ότι το δημοσιονομικό κενό που προβλέπεται να παρουσιαστεί το 2014, δε θα καλυφθεί από οριζόντιο κούρεμα μισθών και συντάξεων αλλά θα αναπληρωθεί από τα έσοδα και τις εξοικονομήσεις που προβλέπονται από την ομαλή εφαρμογή των συμφωνημένων διαρθρωτικών αλλαγών, από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

"Δε θα θιγούν ζητήματα εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα ομαδικές απολύσεις", ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Οι φτωχοί δεν πρέπει να φοβούνται. Όλη η συζήτηση από την πλευρά της κυβέρνησης, γίνεται για τα μεγάλα δάνεια" δήλωσε ερωτηθείς για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ο Κωστής Χατζηδάκης.

"Πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στους στόχους που έχουμε θέσει", υπογράμμισε ο Γιάννης Βρουτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα