Συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου

Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Γιώργο Παπανδρέου, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνεται από την Ιπποκράτους ο δανεισμός της περιόδου 2003 - 2011, που έφτασε τα 116,5 εκατομμύρια ευρώ, σε

συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση, και καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι ελεγκτικών εταιριών, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα που έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση, να συνεργαστούν με τους ελεγκτές, ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Στη συνάντηση τέθηκαν και ζητήματα που συνδέονται με τη «λίστα Λαγκάρντ» και την κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας που, όπως υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ, οργάνωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως αναφέρθηκε και στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων, που έπαιξαν, όπως είπε, δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν στελέχη που έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα