Συνδικάτο εγκλήματος: Ένοχοι 18 από τους 20

Έξι πρόσωπα, από τα συνολικά 18 που καταδικάστηκαν, κρίθηκαν ένοχα το πρωί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο συνεδριάζει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009. Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους 18 από τους συνολικά 20 κατηγορούμενους, ενώ ειδικά για την απαγωγή του εφοπλιστή καταδίκασε τους: Παναγιώτη Βλαστό και Ιωάννη Σκαφτούρο ως ηθικούς αυτουργούς της πράξης, Απόστολο Πετράκη, Αριστομένη Κλεφτόγιαννη, Γιώργο Κατσαγάνη και Χαράλαμπος Μουστάκα
ως φυσικούς αυτουργούς της απαγωγής.

Σ;yμφωνα με πληροφορ;iες απο τον capital.gr, oι φυσικοί αυτουργοί κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη κλοπή με ηθικούς αυτουργούς τους Βλαστό και Σκαφτούρο, κατηγορίες που αφορούν τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή, συνολικού ποσού 30 εκατομμυρίων ευρώ. Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι πως από την 18μηνη ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για το πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά.

Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμα:

-17 από τους κατηγορούμενους είναι ένοχοι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

-Δέκα από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για σειρά εκρήξεων. Ανάμεσά τους και οι Βασίλης Στεφανάκος και Γιώργος Τρομπούκης, ο οποίος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για την υπόθεση της απαγωγής, όπως καιοι Εμμανουήλ Σκαρλάτος και Ιωάννης Θώδης.

-Ένοχοι για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου στο Γαλάτσι το 2008 κρίθηκαν οι Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ως φυσικός αυτουργός, και Γιώργος Κατασγάνης για άμεση συνέργεια. Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κρίθηκαν οι Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους όλων των κατηγοριών τη δικηγόρο Ελισσάβετ Πούλιου και τον Εμμανουήλ Λασιθιωτάκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα