Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τα νέα μέτρα

Με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ και τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ενώ με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, συναντήθηκε εκτάκτως ο γγ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, με θέμα το συντονισμό
και τη βελτίωση των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών παραμένουν "ελάσσονα ζητήματα» τεχνικής φύσεως", ενώ για τις τελικές λεπτομέρειες θα υπάρξει και νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων του ΟΓΑ , ζήτημα που ο κ. Στουρνάρας είπε πως δεν υπάρχει στο βασικό σενάριο και για το οποίο εμφανίστηκε κατηγορηματικός και ο Φώτης Κουβέλης. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε μετά από τη συνάντηση πως οι συντάξεις του ΟΓΑ «δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν».

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι απομένει η επεξεργασία των μέτρων σε επίπεδο κομματικών επιτελείων, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Συνάντηση για αυτόν το σκοπό θα υπάρξει απόψε στο υπουργείο Οικονομικών. Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας ο Πρωθυπουργός με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση θα έχουν νέα σύσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα