Συνεχίζονται οι διεργασίες

Σύγκλιση απόψεων διαπιστώθηκε στη χθεσινή κρίσιμη συνάντηση των εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αντικείμενο το προγραμματικό πλαίσιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Η συνάντηση ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω των διαφωνιών που υπήρξαν στις συσκέψεις υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην Ιπποκράτους, γύρω από τη συμμετοχή
μη πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με στελέχη των τριών κομμάτων, τα περισσότερα έχουν συμφωνηθεί, ωστόσο η σύσκεψη για το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας θα συνεχιστεί σήμερα στις 13.00. Και από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς υπάρχει πολική βούληση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ορκωμοσία, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα αύριο.
 
Στις 12 το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί και με τον Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Σαμαράς που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πρωθυπουργός θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως καταλήγουν πάντως σε μικρό κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο πιθανόν θα συμμετέχουν 15 υπουργοί και 20 υφυπουργοί. 
Keywords
Τυχαία Θέματα