Συνεδριάζει το Eurogroup

Το «πράσινο φως» για το δεύτερο πακέτο στήριξης προς τη χώρα μας αναμένεται να δώσει σήμερα το Eurogroup, ανοίγοντας το δρόμο για την αποδέσμευση των 130 δισ. ευρώ. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει και το ΔΝΤ, προκειμένου να αποφασίσει το ύψος της χρηματοδοτικής στήριξης που θα παράσχει στην Ελλάδα. Η επικεφαλής του Ταμείου έχει εισηγηθεί η χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα να είναι ύψους
28 δισ. ευρώ για τέσσερα χρόνια. Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο  επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ. Θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη ενώ την Πέμπτη θα παρουσιάσει την έκθεση προόδου για τη χώρα μας.

Η έξοδος μιας χώρας «με πολύ ιδιαίτερα προβλήματα», όπως η Ελλάδα, από την ευρωζώνη θα ήταν δυνατή υπό προϋποθέσεις, εκτιμά ο πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Χέλμουτ Σλέσινγκερ. Σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα,  διευκρινίζει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ισχύσει για ένα «κανονικό μέλος της ευρωζώνης, καθώς θα έσπαγε ένα ταμπού και θα έφερνε διαρκή αναταραχή στην ΟΝΕ».

Δεν αποκλείει την πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
Keywords
Τυχαία Θέματα