Συνεδριάζει το υπουργικό

Έξι νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων αυτό της απελευθέρωσης των μεταφορών και του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών θα βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει στις 11 το πρωί. Το 2013 θα διενεργηθούν εκλογές ξεκαθάρισε κατά πληροφορίες ο Πρωθυπουργός σε συναντήσεις του με κορυφαίους Υπουργούς, ενώ απέκλεισε  -κατά τις ίδιες πηγές - ενδεχόμενο σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ.  Παπανδρέου
συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη θα συναντηθεί στις 10.30 με τον αντιπρόεδρο Θόδωρο Πάγκαλο και 3.30 μμ με  τον υπ. Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Εν τω μεταξύ, αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, με φόντο το πολυνομοσχέδιο που φέρνει ριζικές ανατροπές στα εργασιακά και μισθολογικά και ανοίγει την πόρτα της εξόδου στο δημόσιο, μέσω της εφεδρείας.  Η κυβέρνηση συναντά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών που μετέχουν στους ΚΤΕ Οικονομικών και Εσωτερικών, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο να πετά το γάντι, λέγοντας «αν θεωρείτε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη και ανήθικη, τότε καταψηφίστε την».

«Θα πάμε μέχρι τέλους την ευθύνη που αναλάβαμε γιατί αυτό λέει το καθήκον μας προς την πατρίδα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με την ομιλία του οποίου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των επιτροπών οικονομικών υποθέσεων και δημόσιας διοίκησης της βουλής που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο για μισθολόγιο , εφεδρεία, εργασιακά και φορολογικά θέματα. Ο κ. Ρέππας  προανήγγειλε ότι έως το τέλος του χρόνου θα φέρει νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του κράτους και το οποίο -όπως είπε -θα φέρει τα πάνω κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα