Συνελλήφθησαν με τα γλυκά

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες», λέει η αρχαία ρήση, η οποία ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση των ληστών με τα γλυκά. Οι ληστές είχαν υιοθετήσει μέθοδο σύμφωνα με την οποία έμπαιναν στις διάφορες πολυκατοικίες που είχαν στοχοποιήσει κρατώντας κουτιά με γλυκά, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες.

Αντί όμως να... γλυκάνουν τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων τους, «φαρμάκωναν» ληστεύοντας τους σε ώρες, πρωινές μάλιστα που συνήθως οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν και οι ίδιο το γνώριζαν γιατί είχε προηγηθεί παρακολούθηση. Μάλιστα επέλεγαν ταυτόχρονα πολλά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία

προκειμένου να έχουν εναλλακτικές αν κάτι πάει στραβά σε ένα από αυτά.

Εισέρχονταν στο διαμέρισμα σπάζοντας το μύλο της κλειδαριάς, ενώ κατά την έξοδό τους σκούπιζαν την είσοδο από τα κομμάτια της κλειδαριάς και έκλειναν και την πόρτα για να μη γίνει άμεσα αντιληπτή η διάρρηξη.

Τελικά όμως, σταμάτησαν να γλυκαίνονται, καθώς προκάλεσαν υποψίες σε πολίτες, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία, που έστησε ενέδρες σε συγκεκριμένα σημεία και στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης οι δράστες ένας 38χρονος από την Θεσσαλονίκη και ένας 39 χρόνος Γεωργιανός, συνελήφθησαν καθώς επιχειρούσαν να ληστέψουν το 61ο σπίτι στην Λάρισα, το οποίο έμελλε να είναι και το τελευταίο τους.

Σε έλεγχο που έγινε στα σπίτια τους στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν εκτός από κλοπιμαία (χρυσαφικά, κοσμήματα κ.λ.π.), όπλα αλλά και ναρκωτικές ουσίες.

Η αστυνομία εκτιμά ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και ξεκίνησαν τις διαρρήξεις στη Λάρισα, είχαν ως λεία χρυσαφικά αξίας 440.000 ευρώ και δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε χρήματα.

Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης οπλοκατοχής, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της απείθειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα