Συνεργασία Σερβίας- ΠΓΔΜ

Κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων της Σερβίας και της ΠΓΔΜ θα διεξαχθεί σήμερα στο Βελιγράδι, στο μέγαρο Σερβία, με επίκεντρο θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αφού προηγηθούν διμερείς συναντήσεις των υπουργών των δύο χωρών.

Ειδικότερα, τα μέλη των κυβερνήσεων των δύο χωρών θα εξετάσουν την πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την περιφερειακή συνεργασία, την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών, τη συνεργασία στο πεδίο των επενδύσεων, των κατασκευών και στον φαρμακευτικό κλάδο, την από κοινού παρουσία σε τρίτες αγορές και την προώθηση

του τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη σερβική πρωτεύουσα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας και υπουργός Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς θα υπογράψει με την ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Γκόρντανα Γιανκούλοφσκα πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο υπουργείων στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

Οι υπουργοί Εξωτερικού και Εσωτερικού Εμπορίου και Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Ρασίμ Λιάγιτς, Ζόρανα Μιχαΐλοβιτς και Μίλαν Μπάτσεβιτς θα συζητήσουν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιο για οικονομικά ζητήματα, Βλάντιμιρ Πεσέβσκι, τον υπουργό Διοίκησης και Κοινωνίας της Πληροφορίας, Ιβο Ιβάνοφσκι και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Στέβο Τεμέλκοφσκι.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας, Γιόβαν Κρκομπάμπιτς θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ντίμε Σπάσοβ και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας, Μλάτζαν Ντίνκιτς θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι.

Μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς της υγείας και της ιατρικής επιστήμης θα υπογράψουν η υπουργός Υγείας της Σερβίας, Σλάβιτσα Τζούκιτς - Ντεγιάνοβιτς με τον ομόλογό της, Νίκολα Τοντόροβ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα