Συννεφιασμένος ο καιρός

Νεφώσεις κατά διαστήματα παρατηρούνται σήμερα με βροχές κυρίως στη Βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παγετός το πρωί στα βόρεια Ηπειρωτικά.

Ο υδράργυρος στη Φλώρινα έπεσε, τις πρώτες πρωινές ώρες, στους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Καστοριά και Κοζάνη το θερμόμετρο έδειξε -3.

Στους -2 έπεσε η θερμοκρασία

στην Αλεξανδρούπολη, στους μηδέν βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ 2 βαθμούς είχαν οι Σέρρες και 3 βαθμούς η Καβάλα.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας ξεκίνησαν με καθυστέρηση, στις 9:30 το πρωί.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Ορεστιάδας, Φλώρινας και Γρεβενών. Επίσης, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 12ο έως το 28ο χιλιόμετρο,Καστοριάς – Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, από το 27ο έως το 42ο χλμ, και Καστοριάς – Αμυνταίου από το 26ο έως το 35ο χλμ.

Ωστόσο, οι χιονοπτώσεις των τελευταίων ωρών έχουν φέρει "χαμόγελα" στους υπευθύνους των χιονοδρομικών κέντρων, καθώς συνεχίζουν τη λειτουργία τους με ιδιαίτερα καλή ποιότητα χιονιού. Για τους επισκέπτες των χιονοδρομικών Καϊμακτσαλάν Πέλλας, Σελίου Ημαθίας και Βασιλίτσας Γρεβενών είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Νεφώσεις κατά διαστήματα με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και κλίγα χιόνια σε ορεινά, κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρα λίγο χιόνι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. από το απόγευμα ανατολικοί. Θερμοκρασία αολι 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρα λίγο χιόνι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βριχές στη Κρήτη κυρίως στα Βόρεια μέχρι το μεσημέρι.Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Νεφώσεις κατά διαστήματα με τοπικές βροχές στα δωδεκάνησα και στα νοτιότερα το πρωί καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 00 (ΜΗΔΕΝ) ΕΩΣ 09 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 29-01-2013

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά Ηπειρωτικά, τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κατά ασθενέις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τη νύχτα στην Κρήτη τα φαινόμενα ενδέχεται να ενταθούν και να εξελιχθούν σε καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά σταδιακή βελτίωση.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ από το απόγευμα στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε μικρή άνοδο στα Δυτικά και χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα υπόλοιπα.Παγετός νατλα τόπους στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών

Τετάρτη 30-01-2013
καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πέμπτη 31-01-2013
καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική και νότια χώρα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση .
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Παρασκευή 01-02-2013
καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Πρωινές ομίχλες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.

Σάββατο 02-02-2013- Κυριακή 03-02-2013
καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Αναζητήσεις
σατα. νατλα
Τυχαία Θέματα