Συντομεύει τις διακοπές του λόγω Μαντέλα

Ο τελευταίος λευκός πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Φρεντερίκ ντε Κλερκ πρόκειται να συντομεύσει τις διακοπές του στην Ευρώπη και να επιστρέψει στη χώρα, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Πρετόρια, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ντε Κλερκ σήμερα.

Ο πρώην πρόεδρος «ντε Κλερκ και η σύζυγός του Ελίτα αποφάσισαν να αναστείλουν την επίσκεψη εργασίας και τις διακοπές τους στην Ευρώπη λόγω της κατάστασης της υγείας του κ. Μαντέλα.

Επιστρέφουν αύριο», ανέφερε η ανακοίνωση του ιδρύματος του πρώην προέδρου, ο οποίος είχε μοιραστεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 1993 με τον ήρωα του αγώνα εναντίον του ρατσιστικού καθεστώτος του απαρτχάιντ.

Νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που παραχώρησε στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα δήλωσε ότι ο Μαντέλα παραμένει σε «κρίσιμη αλλά σταθερή» κατάσταση σήμερα.

«Συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή (κατάσταση), τίποτε δεν έχει αλλάξει. Εκεί βρίσκεται η κατάσταση. Ελπίζουμε ότι πρόκειται να βελτιωθεί», είπε ο Ζούμα. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσεύχονται για τον Μαντέλα, πρόσθεσε. «Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα βγει από το νοσοκομείο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα