«Σύντομος ο χρόνος, υψηλή η ευθύνη»

«Aντιλαμβάνομαι ότι ο χρόνος παραμονής στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι πολύ σύντομος, πλην όμως η ευθύνη είναι ιδιαίτερα υψηλή» επεσήμανε ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός έ.α Φράγκος Φραγκούλης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του.

«Σίγουρο είναι όμως ότι, παρά  δυσμενή οικονομική συγκυρία που ήδη έχει επηρεάσει σοβαρά την κοινωνία, αυτή η κρίση ένα αποτέλεσμα δεν πρέπει να έχει. Να έχουμε διολίσθηση στα θέματα της εθνικής κυριαρχίας, που σε καμία περίπτωση δεν θα μας συγχωρεθεί, ούτε από τις νυν γενεές, ούτε από αυτές που έχουν απέλθει, αλλά ούτε και από
αυτές που έρχονται. Προσωπικά , δεν πιστεύω ότι έχουμε πολιτική κρίση, πιστεύω ότι απλώς έχουμε μια δυσχερή, δυσμενή οικονομική συγκυρία».

Εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ.Κωσταράκου, καθώς είναι η πρώτη φορά από την μεταπολίτευση που ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι μόνο  απευθύνεται προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αλλά ασκεί κριτική για το έργο της.

«Κατορθώσαμε να προάγουμε διάφορα θέματα, παρόλο το μικρό χρόνο και παρόλη την περιορισμένη ίσως εντολή η οποία υπήρχε, τα οποία ήταν δύσκολο να προχωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατορθώσαμε επίσης να προβάλουμε αυτό το οποίο θέλαμε. Δηλαδή να προβάλουμε ισχύ προς τα εκεί που χρειάζεται αλλά και να κρατήσουμε όσο μπορούμε τα στελέχη μας με το επίπεδο ζωής το οποίο απαιτείται και το οποίο πρέπει να έχουν για να μπορούν να εκτελούν την αποστολή τους. Για τον κύριο Υπουργό εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται να γίνουν όλα τα πράγματα και να διαφυλαχθεί η εθνική ακεραιτότητα στο ακέραιο.  Όλα πρόκειται να γίνουν έτσι ούτως ώστε να διασφαλίζεται και η εθνική ακεραιότητα, αλλά και η συνέχεια και το καλώς έχειν και το αξιόμαχο και η υπηρεσιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».
Keywords
Τυχαία Θέματα