Συρία: Μπαράζ επιθέσεων

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε απόψε σε έναν αγωγό μεταφοράς πετρελαίου στην επαρχία Ντέιρ Εζορ της ανατολικής Συρίας, όπως ανέφεραν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Ο πετρελαιαγωγός αυτός μεταφέρει αργό στο διυλιστήριο της πόλης Μπανιάς, στα παράλια.Η επίθεση έγινε κοντά στην πόλη αλ-Μαγιαντίν, σε μια περιοχή όπου ο στρατός
έχει ξεκινήσει επιχειρήσεις για να ανακαταλάβει χωριά τα οποία έχουν περάσει στον έλεγχο των ανταρτών.

Εν τω μεταξύ, αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σήμερα στο Χαν Σεϊχούν, κοντά στη Χάμα, την ώρα που από το σημείο αυτό περνούσε αυτοκινητοπομπή των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία. Ο Άχμαντ Φάουζι, ο εκπρόσωπος του Κόφι Άναν, του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι από τα τέσσερα οχήματα των παρατηρητών τα τρία χτυπήθηκαν από την έκρηξη. Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι, διευκρίνισε από τη Νέα Υόρκη ότι κανείς από τους παρατηρητές δεν τραυματίστηκε. Ο Οργανισμός προσπαθεί προς το παρόν να διευκρινίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση αυτή, πρόσθεσε.

Σε βίαια επεισόδια και συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Συρία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 43 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 20 στο Χαν Σεϊχούν, σε μια επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων που χαρακτηρίστηκε "σφαγή" από τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

την ανησυχία τους εκφράζουν «για την κλιμάκωση της βίας» οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μετά από τις κατηγορίες για "σφαγή" κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης παρατηρητών του ΟΗΕ, και την έκρηξη μιας βόμβας κατά τη διέλευση μιας αυτοκινητοπομπής του Οργανισμού. «Ανησυχούμε βαθιά για την κλιμάκωση της βίας στο έδαφος της Συρίας και την θρησκευτική βία που αυξάνεται στη χώρα και, προφανώς, για το γεγονός ότι το καθεστώς δεν έχει επιτρέψει την πολιτική μετάβαση», σημείωσε ο Τζέι Κάρνεϊ κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα