Συρία: Δεκάδες νεκροί σε σφοδρές μάχες

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια στη Συρία, κυρίως σε σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του τακτικού στρατού και λιποτακτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, την ώρα που στην πολύπαθη Χομς και μάλιστα στη συνοικία Μπάμπα Αμρ μετέβη σήμερα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν σε προάστια της Δαμασκού, στη Χομς, στη Ντέιρ αλ Ζορ και την επαρχία Ιντλίμπ, ενώ οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού ανέφεραν βομβαρδισμούς σε πολλές
συνοικίες της Χομς, που βομβαρδίζεται εδώ και μία εβδομάδα.

Περιοχές κοντά στην πόλη Κουσέιρ, στην επαρχία Χομς, βομβαρδίζονται επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ακόμα ότι περίπου το 70% των κατοίκων της πόλης Σαρακέμπ στην επαρχία Ιντλίμπ, στην οποία εισήλθε ο στρατός το Σάββατο, την εγκατέλειψε τις τελευταίες 48 ώρες. Στο διάστημα αυτό 18 άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά και 63 σπίτια καταστράφηκαν.

Στο μεταξύ, συριακά στρατεύματα μπήκαν στο βόρειο Λίβανο, σήμερα, κατέστρεψαν κτίρια σε αγροκτήματα και συγκρούστηκαν με Σύρους αντάρτες οι οποίοι είχαν καταφύγει εκεί, όπως δήλωσαν κάτοικοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα