Συρία: Ετοιμάζουν νέα επίθεση στο Χαλέπι

Οι αντάρτες της Συρίας ετοιμάζουν μια μεγάλη αντεπίθεση για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την επαρχία του Χαλεπιού, με τη βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας, υποστήριξε σήμερα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια πηγή της συριακής αντιπολίτευσης.

"Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε ότι το Χαλέπι, η πόλη και η επαρχία, πρέπει να περάσει στα χέρια των ανταρτών. Όπλα και πυρομαχιά, όπως αντιαρματικές ρουκέτες, καταφθάνουν καθημερινά για τη μάχη αυτή", ανέφερε η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Από την άλλη πλευρά, μία πηγή προσκείμενη στο

καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είπε ότι ο συριακός στρατός κρατά αμυντική τάση γιατί "δεν έχει στρατιώτες ώστε να επιτεθεί".

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 17 τζιχαντιστές και Κούρδοι της Συρίας σκοτώθηκαν σήμερα σε σκληρές μάχες στην επαρχία Χασάκα, στα βορειοανατολικά της χώρας, καθώς συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις βασιζόμενη σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών εντός της Συρίας.

Οι Κούρδοι μαχητές έχουν σημειώσει αρκετές επιτυχίες στην περιοχή αυτή, την οποία επιδιώκουν να διατηρήσουν αυτόνομη.

Στις μάχες που διεξήχθησαν στο χωριό Μεσραφέ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνδρες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (EIIL) και του Μετώπου Αλ Νόσρα, οργανώσεων που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα. Από την πλευρά των Κούρδων, σκοτώθηκαν τέσσερις μαχητές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα