Συρία: Νέα επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν απο πολύ νωρίς, σήμερα, πυκνό βομαρδισμό με πυραύλους, με στόχο τη σουνίτικη συνοικία της Δαμασκού Τζομπάρ, επιδιώκοντας να απωθήσουν απ εκεί τους εξεγερμένους αντικαθεστωτικούς, που θέλουν να φθάσουν πολύ κοντά στο προεδρικό μέγαρο...

Νωρίτερα σήμερα έκανε επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη ουφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, επιδιώκοντας --σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται το Ρόιτερς, ανωνύμως--, να εξασφαλίσει την παράταση της ιρανικής στήριξης προς το συριακό καθεστώς.

--Σύμφωνα πάντως με το ιρανικό πρακτορείο Fars, ο κ. Φαϊσάλ αλ

Μακντάντ έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση από τον ΟΗΕ, 60 χιλιάδες άνθρωποι έχουν φονευθεί όσο διαρκεί τους 21 τελευταίους μήνες ησυριακή κρίση.

Οι εξαγερμένοι είναι στη μεγάλη πλειοψηφία σουνίτες, που πολεμούν τους Αλαουΐτες φίλα προσκείμενους στον πρόεδρο Μπασάρ Ασαντ, που παρέλαβε την εξουσία με τον θάνατο του πατέρα του Χαφέζ, αφού ο τελευταίος είχε συμπληρώσει περίπου 4(τέσσερις) δεκαετίες στην εξουσία --την οποία κατέλαβε με τρόπο πραξικοπηματικό.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, απεβίωσε ο δημοσιογράφος Σουχέιλ 'Αλι, που εργαζόταν για το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο 'Αντουνίγια'.

"Υπέκυψε στα τραύματα που τού προκάλεσαν οι τρομοκράτες"--τρομοκράτες είναι η ορολογία του καθεστώτος για τους εξεγερμένους αντικαθεστωτικούς.

--Ολο το 2012, 28 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε διάφορα σημεία στη Συρία.

Πέραν των μαχών στα ανατολικά περίχωρα της Δαμασκού, το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει σήμερα λόγο για φονικές μάχεςκαι στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, κοντά στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, αλλάκαι κοντά στη Χάμα (κεντρικός τομέας).

Η αντιπολίτευση στο καθεστώς Ασαντ διοχέτευσε σήμερα στο διαδίκτυο φιλμ, άγνωστης προέλευσης, στο οποίο απεικονίζονται ακρωτηριασμένα αντρικά πτώματα, αγνώστου όμως ταυτότητας.

Κι οι δύο πλευρές επιρρίπτουν η μια στην άλλη την κατηγορία της τέλεσης βάρβαρων πράξεων, πιό "ένοχη" όμως οΟΗΕ κρίνει την κυβερνητική πλευρά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα