Συρία: Πίστη στον ηγέτη της Αλ Κάιντα

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το οποίο μάχεται κατά του συριακού καθεστώτος, ανακοίνωσε σήμερα ότι ορκίζεται πίστη στον αρχηγό της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, αλλά τόνισε ότι θέλει να διατηρήσει την ταυτότητά του αρνούμενο να τεθεί υπό τον έλεγχο της ιρακινής πτέρυγας του τρομοκρατικού δικτύου.

«Εμείς, το Μέτωπο Αλ Νόσρα, ορκιζόμαστε πίστη στον σεΐχη Αϊμάν αλ Ζαουάχρι», δήλωσε ο ηγέτης του Αλ Νόσρα, Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζουλάνι, σε ηχητικό μήνυμά του το οποίο

αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες τζιχαντιστών.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή πήρε αποστάσεις από τη χθεσινή ανακοίνωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Ο ηγέτης της αλ Κάιντα στο Ιράκ, Μπακρ αλ Μπαγντάντι προκάλεσε αίσθηση όταν σε ηχητικό του μήνυμα διαβεβαίωσε πως το Μέτωπο αλ Νόσρα αποτελεί σκέλος της οργάνωσης του και πως σκοπός του είναι να εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος στη Συρία. Ο αλ Μπαγντάντι πρόσθεσε ότι οι δύο οργανώσεις θα ενωθούν υπό την ονομασία Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (Εγγύς Ανατολή).

«Ούτε η διοίκηση του Αλ Νόσρα ούτε η Σούρα (συμβουλευτική επιτροπή) γνώριζαν για την ανακοίνωση αυτή. Την πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ και εάν το μήνυμα είναι αυθεντικό, τότε διαβεβαιώνουμε ότι δεν ενημερωθήκαμε», τόνισε ο αλ Τζουλάνι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα