Συρία: Ρωσική Παρέμβαση

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε σήμερα την απόφαση των ΗΠΑ να ενισχύσουν το στρατιωτικό απόσπασμά τους στην Ιορδανία, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο υπάρχει κίνδυνος να "επιδεινώσει" τη σύγκρουση στη Συρία, ενώ η τουρκική κυβέρνηση υπογράμμισε επίσης σήμερα, πριν από μια συνάντηση της Ομάδας Επαφής για τη Συρία, το αίτημά της να ανοίξει ένας "ανθρωπιστικός διάδρομος" στη χώρα αυτή.

"Σίγουρα αυτές δεν είναι οι απαραίτητες ενέργειες για να βγούμε από το αδιέξοδο στη Συρία. Οι ενέργειες

αυτές θα επιδεινώσουν την κρίση στη Συρία, η οποία παίρνει το εύρος μιας περιφερειακής καταστροφής", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ είχε ανακοινώσει μια ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής ομάδας που βρίσκεται στην Ιορδανία για να εκπαιδεύσει τον ιορδανικό στρατό και να επέμβει, αν παραστεί ανάγκη, για να ασφαλίσει τα αποθέματα χημικών όπλων στη Συρία.

Με τις ενισχύσεις αυτές, η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ιορδανία θα ξεπεράσει τους 200 άνδρες, σύμφωνα με έναν αμερικανό αξιωματούχο του Πενταγώνου.

Στην Κωνσταντινούπολη, τοπικά μέσα ενημέρωσης φέρουν τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να δηλώνει πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι αποφασιστική στο θέμα της βοήθειας προς τους Σύρους που αγωνίζονται να επιβιώσουν εν μέσω επιθέσεων.

Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της Συρίας έχει εκτοξεύσει 205 πυραύλους Σκουντ με στόχο το Χαλέπι καταστρέφοντας τμήματα της πόλης.

Η Ομάδα Επαφής για τη Συρία πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσει περαιτέρω μέτρα σχετικά με τη συριακή σύγκρουση. Η ομάδα εκπροσωπείται κυρίως από αραβικά και δυτικά κράτη που υποστηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση και ζητούν την παραίτηση του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ. Στη συνεδρίαση αναμένεται να συμμετάσχει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα