Συρία: Το Ισραήλ πίσω από τη δολοφονία

Ο πρεσβευτής της Συρίας στον Λίβανο επέρριψε την ευθύνη για τη δολοφονία του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της αστυνομίας της χώρας Ουίσαμ αλ Χάσαν στο Ισραήλ και σε σουνίτες εξτρεμιστές.

Το Ισραήλ «επωφελείται από την αποσταθεροποίηση του Λιβάνου», δήλωσε από τη Βηρυτό ο Άλι Άμπντελ Καρίμ Άλι έπειτα από συνάντησή του με τον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών Αντνάν Μανσούρ.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση αυτή, ο Άλι απάντησε: «Κατηγορώ επίσης τους σουνίτες εξτρεμιστές που επωφελούνται από το

χάος», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο του Λιβάνου ANI.

Η αντιπολίτευση του Λιβάνου επιρρίπτει τις ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση της Παρασκευής με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Θλίβομαι από αυτές τις κατηγορίες εναντίον της χώρας μου. Η Συρία δεν έχει καμία σχέση με αυτή την εγκληματική πράξη και την καταδικάζει», υπογράμμισε ο Άλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η σταθερότητα του Λιβάνου είναι προς το συμφέρον της Συρίας που πρέπει να αντιμετωπίσει μια εσωτερική κρίση και μια συνομωσία στην οποία εμπλέκονται πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών της Ευρώπης, του κόσμου και της περιοχής».

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς κάλεσε σήμερα τον Λίβανο να «μην αφεθεί να παρασυρθεί» από τη συριακή κρίση, κάτι που όπως υποστήριξε προσπαθεί να πετύχει η Δαμασκός.

«Αυτό που περιμένει το καθεστώς του Άσαντ είναι να επεκταθεί η συριακή κρίση, ο Λίβανος δεν πρέπει να αφεθεί να παρασυρθεί», δήλωσε ο Φαμπιούς ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

«Οι Λιβανέζοι είναι φίλοι μας και αδερφοί μας. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλάι τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα