Συριακή εμπλοκή στους G-20

Τρία ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν χθες τα στενά του Βοσπόρου με κατεύθυνση την ανατολική Μεσογείο, κοντά στα παράλια της Συρίας, ενώ όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ίντερφαξ, σήμερα, ένα ακόμη ρωσικό πολεμικό πλοίο κατευθύνεται στην περιοχή.

Από την άλλη μόνο η Γαλλία στηρίζει πλήρως τις προθέσεις των ΗΠΑ.

Μετά το διχασμό των ηγετών στη G20 για το ζήτημα της Συρίαςκαι την πρόθεση των ΗΠΑ για

πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ, το κλίμα στην Αγία Πετρούπολη, πάγωσε περισσότερο μετά την είδηση ότι τρία ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν χθες τα στενά του Βοσπόρου με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο, κοντά στα παράλια της Συρίας.

Τη στήριξη ξένων ηγετών για στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία αναζητά ο Ομπάμα, ο οποίος βρίσκει απέναντί του τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία δεν εμποδίζει τη δράση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά θέλει τα μέλη του να είναι πιο αντικειμενικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, προσθέτοντας ότι οι ηγέτες των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ένα στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τάχθηκε κατά στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία εκτός πλαισίου ΟΗΕ.

Εξάλλου, το ταξίδι στην Καλιφόρνια την επόμενη εβδομάδα ακύρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για να εργαστεί πάνω στο σχέδιο απόφασης για τη Συρία που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Κογκρέσο. Νωρίτερα, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως η Βρετανία έχει στην κατοχή της νέες αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της κινεζικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο της G20 δήλωσε ότι μια πολιτική λύση είναι «ο μόνος δυνατός δρόμος» για την επίλυση της κρίσης στη Συρία. Σοκ εν τω μεταξύ έχει προκαλέσει βίντεο στο οποίο Σύροι αντάρτες εμφανίζονται να εκτελούν εν ψυχρώ επτά αιχμάλωτους στρατιώτες του καθεστώτος Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα