Σύσκεψη για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου

Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς όλων των επαγγελματικών κατηγοριών, είχε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.Στη σύσκεψη, που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, από τη Σούπερ Λίγκα παρέστησαν ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος, και ο εκτελεστικός
διευθυντής, Πατρίκ Κομνηνός.Την Ένωση Β΄-Γ΄ Εθνικής εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Σπύρος Καλογιάννης, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος αποχώρησε γρηγορότερα από όλους, κάνοντας μάλιστα και δηλώσεις. «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν, ώστε να νιώθουν καλά οι ποδοσφαιριστές. Θα ήθελα να τονίσω ότι το σίγουρο είναι πως υπάρχει πολύ καλό κλίμα και διάθεση για να βρεθούν λύσεις.Για τους ποδοσφαιριστές υπάρχουν πολλά προβλήματα και πρέπει να βρουν τρόπο να ηρεμήσουν, για να ξέρουν τι γίνεται. Τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι πολλά και πρέπει να λυθούν. Υπήρχαν συμφωνίες και διαφωνίες, όμως σημασία έχει ότι μπορούμε να τα συζητήσουμε» συμπλήρωσε ο Γιαννακόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κάθε φορέας κατέθεσε τις προτάσεις του, με κοινή συνισταμένη τον "εξαγνισμό" του ποδοσφαίρου.Στα υπόλοιπα, οι μετέχοντες εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προσπάθειες της ΕΠΟ για την επιβολή της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου του αθλήματος, καταδικάζοντας τις όποιες απειλές, λεκτικές επιθέσεις, απόπειρες εκφοβισμού και τη στοχοποίηση του προέδρου, μελών του Δ.Σ. και στελεχών της ΕΠΟ.Επίσης, δήλωσαν αλληλέγγυοι με την ομοσπονδία για την απρόσκοπτη συνέχεια του έργου της και υπερασπιστές ενώπιον όλων των αρχών της αυτονομίας της, όπως αυτή εκφράζεται μέσω του καταστατικού και των κανονισμών της, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστούν με τις υπερεθνικές ποδοσφαιρικές αρχές, αν αυτό απαιτηθεί.
Τέλος, καλούν την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τις ομάδες και καθένα που συμμετέχει στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι να απέχει άμεσα από κάθε ενέργεια που θέτει εν αμφιβόλω το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του αθλήματος, όπως αυτό είναι διεθνώς κατοχυρωμένο.
Keywords
Τυχαία Θέματα