Συστηματική προσπάθεια κατασκευής ενοχής

Για συστηματική προσπάθεια κατασκευής ενοχής με καθημερινές στοχευμένες διαρροές από καταθέσεις μαρτύρων έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την ομιλία του οποίου ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα η συζήτηση περί διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εις βάρος του με το αδικήμα της απιστίας στην υπηρεσία.

Ο πρωην υπουργός

κατηγόρσε τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής οτι έχουν πετάξει στα σκουπίδια βασικές αρχές, όπως η μυστικότητα της κατάθεσης, η χωρίς προκατάληψη εξέταση μάρτυρα και η αμεροληψία και μίλησε για ευτελισμό της διαδικασίας..

Αναφερόμενος στα πρόσφατα έγγραφα που έφθασαν στα χέρια των μελών της επιτροπής και οδήγησαν στην πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι απλά επιβεβαιώνουν τα όσα έχει υποστηρίξει εκείνος απο την πρώτη στιγμή.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε βολικό θύμα τον ευατό του μιας και όπως ανέφερε εγκαλείται αυτός που ζήτησε τη λίστα Λαγκάρντ και όχι αυτοί που την έθαψαν και ανφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε οτι τον ίδιο δεν τον στηρίζει κανέναν κόμμα και κανένα κέντρο εξουσίας .

«Κάποιοι πιστεύουν ότι ο μόνος δρόμος για την προσωπική τους διάσωση είναι να συκοφαντήσουν για να καταστρέψουν τους προκατόχους τους στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Αυτό είναι μικρότητα και αμοραλισμός όχι ηγεσία» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι θα υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του μέχρι τέλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα