Συζήτηση επι των προγραμματικών δηλώσεων

Με τη δευτερολογία του Λουκά Παπαδήμου και την φανερή ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται αργά το απόγευμα η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σ. Δήμας: Να σταματήσει  η κακοφωνία της Ε.Ε

Έκκληση τόσο στους εταίρους μας όσο και στις εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις, να συνδράμουν εποικοδομητικά ώστε να προβληθούν και να αξιοποιηθούν

τα θετικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συνεργασίας.

«Αναμένουμε από τους εταίρους μας να σταματήσουν την κακοφωνία περί εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη. Αυτή η ρητορική αποθαρρύνει τους επενδυτές», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας, ενώ απευθυνόμενος στις εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις τις κάλεσε να παλέψουν για να αποκαταστήσουν τη «διεθνή εικόνα της χώρας που έχει τρωθεί επικίνδυνα».

«Τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν δύσκολες εξελίξεις. Χρειάζεται ετοιμότητα και διεθνής παρουσία της χώρας. Οφείλουμε όλοι να σταματήσουμε την μονόπλευρη παρουσίαση όλων των αρνητικών πλευρών της χώρας. Να θυμίσουμε ποια είναι τα θετικά και είναι πολλά, αυτής της χώρας και να τα προβάλουμε. Σε αυτή τη προσπάθεια είναι απαραίτητη η ευρύτερη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων», επεσήμανε ο κ. Δήμας.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμα ότι στην εθνική προσπάθεια της χώρας, ο ρόλος της ελληνικής διπλωματίας είναι καθοριστικός και πρόσθεσε ότι "η εξωτερική πολιτική απαιτεί ευρύτερη συνεννόηση".

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Δήμας τόνισε ανάμεσα στα άλλα, ότι η Ελλάδα έχει κρυστάλλινη θέση και δεν κάνει εκπτώσεις στην εθνική κυριαρχία της στέλνοντας σαφές μήνυμα τόσο στην Τουρκία όσο και στα Σκόπια ότι η ενταξιακή τους προοπτική περνά μέσα από το σεβασμό και την τήρηση των διεθνών συμβάσεων και κανόνων.

Κ. Σκανδαλίδης: Ο Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τον ορίζοντα

Να εμφανίσει τάχιστα προτάσεις, να ξεκαθαρίσει τον ορίζοντα για την ανάταση του ΠΑΣΟΚ και να προσδιορίσει εκείνες τις διαδικασίες, όπου θα τεθούν τα πάντα επί τάπητος, κάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Δ. Αβραμόπουλος: Συγκεκριμένη και χρονικά οριοθετημένη η αποστολή

«Αυτή η κυβέρνηση θα συμβάλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση του κύρους της Ελλάδας», προέβλεψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Η αποστολή της, επανέλαβε, είναι συγκεκριμένη και χρονικά οριοθετημένη και οφείλει κατά τον κ. Αβραμόπουλο, να προσηλωθεί στους καθορισμένους στόχους της: Την εκταμίευση της 6ης δόσης, την υπογραφή της συμφωνίας που απορρέει από τις πρόσφατες αποφάσεις των αρχηγών των ευρωπαϊκών κρατών και μετά εκλογές.

Απαντώντας σε εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός 'Α
Keywords
Τυχαία Θέματα