Τα διεθνή ΜΜΕ

Με τη δίνη της κρίσης χρέους που βυθίζεται η Ιταλία και την ελληνική δυστοκία να αποφασισεί πρωθυπουργό και να προχωρήσει σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ασχολούνται τα διεθνή μέσα.

BBC: «Παραίτηση Μπερλουσκόνι εντός ημερών» - «Πέφτουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω των φόβων για την κρίση στην Ευρωζώνη, μετά και το ιστορικό ρεκόρ των ιταλικών δεκαετών ομολόγων».

«Σε πλήρες αδιέξοδο οι συζητήσεις για κυβέρνηση

στην Ελλάδα».

Bloomberg: «Η επίθεση στα ιταλικά ομόλογα παραβιάζει τις ευρωπαϊκές άμυνες».  

Financial Times: «Εξαπλώνονται στις ΗΠΑ οι φόβοι για την Ιταλία – κοντά στο 7,5% σκαρφαλώνουν τα ιταλικά ομόλογα».

Wall Street Journal: «Τα σενάρια για το αύριο της Ιταλίας – εξαιρετικά περιορισμένο το οπλοστάσιο της διεθνούς κοινότητας».
 
«Αποτυγχάνει η συμφωνία για τη νέα ελληνική κυβέρνηση» - «πολιτικός αρχηγός φεύγει εξοργισμένος από τις συνομιλίες».

Guardian: «Εκτός ελέγχου βγαίνει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους – πληροφορίες ότι Γερμανία και Γαλλία συζητούν τον διαχωρισμό της Ευρωζώνης, εν μέσω φόβων ότι η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί».

«Τέλος παιγνιδιού για την Ιταλία, καθώς εκτινάσσονται τα ιταλικά ομόλογα».

Telegraph: «Kαταρρέει η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ευρωζώνη με την Ιταλία στο χείλος της χρεωκοπίας, την ώρα που εκτινάσσεται και το κόστος δανεισμού για Ισπανία/Γαλλία».

«Στο χείλος της αβύσσου σπρώχνεται η Ιταλία».

NYT: «Η Ιταλία, η τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης, στον αγώνα για μια νέα κυβέρνηση, την ώρα που οι αγχωμένοι επενδυτές οδηγούν τα ιταλικά ομόλογα πάνω από το 7%, ενώ οι αγορές παγκοσμίως κλυδωνίζονται».

Frankfurter Allgemeine: «Ciao, Καβαλιέρε».

Le Monde: «Οι επενδυτές φοβούνται να δανείσουν ακόμα και στη Γαλλία και τη Γερμανία».

Reuters: «Μάταια ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Μπερλουσκόνι;”. Και το ρεπορτάζ συνεχίζει: “Ο Πρόεδρος Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο είχε προσπαθήσει μάταια να ηρεμήσει τις αγορές την Τετάρτη, που το κόστος δανεισμού άγγιξε απαγορευτικά επίπεδα, πάνω από 7%, εξέλιξη που θα απειλούσε το μέλλον της Ευρωζώνης. Μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να μεταβληθεί το κλίμα στις αγορές, καθώς το κόστος δανεισμού της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης έχει ήδη φτάσει τα επίπεδα που ανάγκασαν την Ιρλανδία και την Ελλάδα να καταφύγουν σε βοήθεια». 

Keywords
Τυχαία Θέματα