«Τα δύσκολα πέρασαν»

Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού μιλάει στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Γιώργο Κυριακίδη για την πρόκριση των "ερυθρολεύκων" σε ένα ακόμα Φάιναλ Φορ, επισημαίνοντας πως η ομάδα του θα αντιμετωπίσει τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας χωρίς άγχος.

Ο Ολυμπιακός
πέρασε δύσκολες στιγμές χθες βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ευρισκόμενος πίσω στο σκορ μέχρι και με 15 πόντους διαφορά από την Εφές Αναντολού, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της τουρκικής ομάδας με 82-72 και να πάρει την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας για όγδοη φορά στην ιστορία του.

Στο Λονδίνο, στις 10 Μαΐου, οι "ερυθρόλευκοι" θα τεθούν αντιμέτωποι στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε μια "επανάληψη" του περσινού αξέχαστου τελικού, που τους χάρισε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, έπειτα από μια συγκλονιστική ανατροπή.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης του ΣΕΦ ήταν ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος πέτυχε 7 πόντους και είχε καθοριστική συμβολή στην επιστροφή των Πειραιωτών στο ματς από το 33-41 του ημιχρόνου. Για τον 28χρονο διεθνή φόργουορντ, που μετράει πλέον τέσσερις παρουσίες σε Φάιναλ Φορ, τις τρεις μάλιστα συνεχόμενες, αυτή θα είναι η παρθενική συμμετοχή του στο κορυφαίο event του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς προέρχεται από πέντε σεζόν και δύο ευρωπαϊκούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό.

Δεύτερο συνεχόμενο Φάιναλ Φορ για τον Ολυμπιακό, πρώτο για εσένα στην ομάδα. Πώς σου φαίνεται;

"Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Το να φτάνεις στο Φάιναλ Φορ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία, και μάλιστα μετά από την κατάκτηση του τίτλου, κάτι που είναι πάντα πολύ πιο δύσκολο να συμβεί. Οπότε, είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε".

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ άγχος στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που φάνηκε στη σωρεία άστοχων σουτ τριών πόντων. Τι άλλαξε στο δεύτερο μέρος και η ομάδα εμφανίστηκε βελτιωμένη;

"Είναι λογικό αυτό που συνέβη. Όταν παίζεις στην έδρα σου ένα παιχνίδι-τελικό για το Φάιναλ Φορ, η πίεση είναι μεγάλη. Δυστυχώς, στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε αρκετά σουτ, αλλά βάλαμε τα κρίσιμα σουτ στο δεύτερο και πήραμε μια μεγάλη νίκη".

Ποιο ήταν, κατά τη γνώμη σου, το στοιχείο που έκρινε την πρόκριση του Ολυμπιακού, μετά από μια σειρά πέντε αγώνων με την Εφές;

"Πιστεύω ότι η και η Εφές έχει μια πολύ καλή ομάδα, όμως το στοιχείο που μας βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ήταν το πλεονέκτημα έδρας. Καταφέραμε να προκριθούμε σε μια χρονιά με πολλά παιχνίδια και μεγάλη καταπόνηση".

Από εδώ και πέρα τι γίνεται; Μπορεί ο Ολυμπιακός να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Λονδίνο;

"Για εμάς, το πολύ άγχος ήταν μέχρι να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Από εκεί και πέρα, θα πάμε να παίξουμε χωρίς άγχος απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Θα διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε. Σε ένα Φάιναλ Φορ οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Η ΤΣΣΚΑ δεν είναι ανίκητη και το ξέρουμε αυτό".

Για δεύτερη φορά, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη ρωσική ομάδα ως το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Το γεγονός αυτό αφαιρεί πίεση;

"Κατά τη γνώμη μου, είναι θετικό ότι ξεκινάμε από αυτή τη θέση. Έτσι, άλλωστε, είχε ξεκινήσει και πέρσι ο Ολυμπιακός και στο τέλος κατέκτησε το τρόπαιο. Θα εξαντλήσουμε όλες μας τις πιθανότητες και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε".

Πώς σου φαίνεται η πρώτη σου συμμετοχή σε Φάιναλ Φορ με τον Ολυμπιακό, μετά από τρεις παρουσίες με τον Παναθηναϊκό;

"Το αίσθημα της συμμετοχής είναι πάντα ωραίο. Είναι η κορυφαία στιγμή για κάθε ομάδα όταν φτάνει σε αυτό το επίπεδο. Σίγουρα, ήταν μια μορφή δικαίωσης και για μένα, αφού προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα όσο μπορώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε".
Keywords
Τυχαία Θέματα