«Τα έσοδα δεν φτάνουν»

"Εκβιασμό" και "αθλιότητα" χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, το επιχείρημα ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, επισημαίνοντας ότι τα φορολογικά έσοδα επαρκούν για το σκοπό αυτό.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday, ο κ.Τσίπρας
επισημαίνει ότι τα φορολογικά έσοδα, "ενδεχομένως να μη φτάνουν για να πληρωθούν καιοι τόκοι και τα χρεολύσια στους πιστωτές. Αλλά επιτέλους ας το πούνε έτσι στον ελληνικό λαό. Ότι πρέπει πάση θυσία να πάρουμε τη δόση για να μη λείψουν οι τόκοι από τους πιστωτές μας. Καμία από τις δόσεις που πήραμε, δεν πήγε σε πληρωμή μισθών και συντάξεων. Οι εκβιασμοί και τα παραμύθια για δόσεις, μνημόνια και μέτρα που «αναγκαζόμαστε» να πάρουμε, ώστε να πληρωθούν συντάξεις και μισθοί, δεν πιάνουν πια. Οι πολίτες ξέρουν την αλήθεια: η χώρα μπήκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στο Μνημόνιο, πήρε δάνεια πάνω στα παλιά δάνεια, για να μη χάσουν τα λεφτά τους οι δανειστές μας".

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τονίζει ακόμη ότι στην Ευρωπαϊκή Ενωση σήμερα, δεν υπάρχουν πολιτικές ισορροπίες, αλλά "μία πλειοψηφία ανισόρροπων νεοφιλελεύθερων, που έχουν βάλει στο στόχαστρο την κοινωνία και τη δημοκρατία. Αυτή η Ευρώπη πρέπει να ηττηθεί, γιατί αν δεν ηττηθείθα καταστρέψει όλους τους λαούς της. Και αν η πολιτική τους ηττηθεί στην Ελλάδα, θα υπάρξει ντόμινο σε όλες τις χώρες προς όφελος των εργαζομένων".

Ερωτηθείς για το τραπεζικό σύστημα, ο κ.Τσίπρας αναφέρει ότι "μόνη λύση και μόνη εγγύηση είναι να φορολογηθεί ο πλούτος και να μπουν οι τράπεζεςυπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο".

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, τον χαρακτηρίζει ταξικό, που επιδιώκει πρωτογενές πλεόνασμα μέσω ενός "απάνθρωπου κοινωνικού και δημοκρατικού ελλείμματος. Είναι ένας προϋπολογισμός λιτότητας που δεν θα αφήσει κολυμπηθρόξυλο, θα εκποιήσει και θα ιδιωτικοποιήσει τη χώρα", τονίζει.

Ως προς τους εκπροσώπους των δανειστών, διερωτάται, "αν μέριμνά τους είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, γιατί δέχθηκαν ή υπαγόρευσαν ένα μεσοπρόθεσμο που προβλέπει μηδέν έσοδα από τη φοροδιαφυγή για το 2012 και 2013; Αν μέριμνά τους είναι η ανάπτυξη, γιατί μπαίνουμε για 5η χρονιά σε ύφεση;"

"Οι ομάδες δράσης τους", σημειώνει, "έχουν βάλει στόχο όλη τη δημόσια περιουσία και τον φυσικό πλούτο. Φυσικό είναι να θέλουν να θολώσουν τα νερά με δηλώσεις περί πάταξης της φοροδιαφυγής. Δεν θα τους ακούσετε όμως ποτέ να μιλάνε για φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστώνκαι των επιχειρήσεων. Γιατί λένε «τεχνική βοήθεια» και εννοούν επιτροπεία, λένε «ανταγωνιστικότητα» και εννοούν μείωση μισθών και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, λένε «ανάπτυξη» και εννοούν ιδιωτικοποιήσεις".

Ο κ.Τσίπρας, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι συνέχεια της κυβέρνησης Παπανδρέου και πρόκειται για "μια ανορθόδοξη μίξη δικομματισμού, τραπεζικού αυταρχισμού και ακροδεξιού λαϊκισμού. Ζήσαμε μέρες ανακτόρων για να επιβληθεί από τα συμφέροντα, με στόχο να ολοκληρώσει την εκποίηση της δημ
Keywords
Τυχαία Θέματα