Τα γάντια πρόδωσαν τους δολοφόνους

Καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη ήταν η δολοφονική επίθεση εναντίον τού φαρμακοποιού, Σπύρου Πουκαμισά, στις 13 Ιουνίου, στο Ρέντη.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Μανούρας, από τα στοιχεία τής πολύμηνης έρευνας, που διενήργησαν οι αστυνομικοί τού τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής τής Ασφάλειας Αττικής, την επίθεση με σκοπό τη ληστεία, εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν δύο Αλβανοί, 29 και 33 ετών, και οργάνωσαν με κάθε λεπτομέρεια το πώς θα παραπλανήσουν τις Αρχές και θα καλύψουν τα ίχνη τους. Στις ενέργειες

αυτές, τους βοήθησαν η 26χρονη Αλβανίδα, φίλη τού 29χρονου, καθώς και δύο αδέλφια Ελληνικής υπηκοότητας, 23 και 25 ετών, και μία ακόμα 18χρονη Ελληνίδα φίλη τους. Και οι έξι έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Το σχέδιό τους αποκαλύφθηκε από την έρευνα τής Αστυνομίας, από ένα ζευγάρι γάντια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν το ΙΧ αυτοκίνητο τής 26χρονης Αλβανίδας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ, τα γεγονότα διαδραματίστηκαν ως εξής:

Ο 29χρονος και ο 33χρονος Αλβανός, έστησαν ενέδρα στον φαρμακοποιό κοντά στο φαρμακείο του και του άρπαξαν ένα τσαντάκι με άγνωστο χρηματικό ποσό, αφού ο ένας τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, οι δράστες της δολοφονίας διέφυγαν με ένα κίτρινο αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε συνεργός τους. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο, τρεις μέρες αργότερα, στη Νέα Κηφισιά.

Για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε δηλώσει κλοπή η 26χρονη Αλβανίδα, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.

Εν τω μεταξύ, στον τόπο του εγκλήματος είχαν βρεθεί πεταμένα, μεταξύ άλλων, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια.

Στα γάντια, όπως προέκυψε από την έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, εντοπίστηκε στο εξωτερικό μέρος τους βιολογικό υλικό του φαρμακοποιού, ενώ στο εσωτερικό βιολογικό υλικό αγνώστων ανδρών.

Με το παραπάνω βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε δείγμα αντίστοιχου υλικού, που ελήφθη από τον 29χρονο Αλβανό.

Το αυτοκίνητο το οδήγησε στη Νέα Κηφισιά, ο 23χρονος Έλληνας, συνοδευόμενος από τον 25χρονο αδελφό του και την 18χρονη φίλη τους, όπου το περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά.

Και οι έξι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα