Τα κρουστά σε 1ο πλάνο

Τα «Ιερά Τύμπανα Της Γης» ήχησαν χθες και θα ηχήσουν και πάλι απόψε στις 9.30, κάτω από τον αττικό ουρανό στον ιερό λόφο του Φιλοπάππου, στο θέατρο «Δόρα Στράτου».

Σε μια μαγική ατμόσφαιρα, σε απευθείας επαφή με τη Γη, μουσικοί από την Ινδία, την Κούβα, την Αφρική με τη συμμετοχή Ελλήνων συμπράττουν, παρασύρουν τους θεατές και ξεσηκώνουν με τους μοναδικούς ήχους τους ακόμη και τους μη μυημένους.

Η ονειρική βραδιά της Δευτέρας

με το ταξίδι στις μελωδίες και τους ρυθμούς θα επανληφθεί κι απόψε στις 9.30. «Η αφρικάνικη μουσική ξεχωρίζει για δύο πράγματα: Το πάντρεμα πολλών ήχων και το κάλεσμα για συμμετοχή», δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών.

Από τη μαεστρία των Ινδών, ο θεατής περνά στη μυσταγωγία των Κουβανών με την κρυστάλλινη φωνή της Ακέμις Ταράν Καρέρα, της τραγουδίστριας, από την κρατική παραδοσιακή μουσική σχολή της Κούβας. Τα μέλη του κουβανέζικου σχήματος σήκωσαν από τα καθίσματα τους θεατές, τους πήραν μαζί τους στην σκηνή και τους έμαθαν να λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής τους.

Ακόμη πιο ξεσηκωτικοί, οι Αφρικανοί: Ο Χαρουνά Ντεμπελέ, με τα λίγα γαλλικά και λίγα αγγλικά του, κατάφερε να παρασύρει το κοινό με το τύμπανό του. Αλλά τις εντυπώσεις έκλεψε και η αδελφή του Φάντα, με τον απίστευτα ακούραστο χορό της σε αυτούς τους ξέφρενους ρυθμούς.

Στο τέλος, οι θεατές δεν άντεξαν. Άφησαν τα καθίσματα και παραδόθηκαν στη Φάντα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το ρυθμικό οικουμενικό μήνυμα είχε πιάσει τόπο και το κοινό είχε πλέον οδηγηθεί από τον λόφο του Φιλοπάππου σε άλλες μουσικές κορυφές. Στο κλείσιμο της βραδιάς, όλοι οι μουσικοί εμφανίστηκαν στην σκηνή για μια μοναδική συνύπαρξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα