Τα «ωχ» των Ιταλών! Η κατάρα του... 2-2 ξανακτυπά

Του Διονύση Δελλή

Λένε πως συνήθως η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν... φάρσα. Προφανώς το αυτό ισχύει σε κάθε εκδοχή. Ακόμη και σε μια μικρή... συνομωσία του σύμπαντος. Έστω λοιπόν και αν οι Ιταλοί τις πρώτες στιγμές ενός απίστευτου déjà vu θέλησαν να δείξουν ψύχραιμοι, είναι βέβαιο ότι τα σημερινά τους πρωτοσέλιδα θα... μαγαρίζουν την τύχη, της αγαπημένης τους «Σκουάντρα».
 
Euro 2004. Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Πάλι στον καταραμένο τρίτο όμιλο. Η Ιταλία αντιμετωπίζει την Βουλγαρία. Θέλει νίκη αλλά δεν της φτάνει για την πρόκριση. Πρέπει το άλλο ματς, αυτό ανάμεσα
σε Σουηδία και Δανία να μην λήξει με σκορ 2-2. Όλα τα άλλα... κάνουν. Μόνο να μην έρθει 2-2.
 
Ναι, ναι το ξέρουμε. Οι Σκανδιναβοί και καλά είναι κύριοι. λες και δεν έχουν δώσει τόσα δικαιώματα στη... Γιουροβίζιον. Μια ζωή τα ίδια κάνουν. Απλά δεν γεμίζουν το «μάτι». Έμειναν λοιπόν τότε οι Ιταλοί εκτός, μιας και όντως με 2-2 έληξε εκείνη η αναμέτρηση, στο ντέρμπι του Βορρά. Απίστευτο αλλά έγινε!
Πόσες πιθανότητες όμως αλήθεια είχαν οι Ατζούρι να ξαναβρούν μια τέτοια ιστορία μπροστά τους;
 
Euro 2012. Οκτώ χρόνια μετά: Και πάλι μια αγωνιστική πριν από το φινάλε του τρίτου ομίλου. Η Ιταλία θα παίξει με την Ιρλανδία του Τραπατόνι. Και λογικά θα κερδίσει. Φτάνει όμως αυτό για να προκριθεί; Ίσως...
Ίσως, διότι υπάρχει και πάλι ένα αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου που την αφήνει εκτός των προημιτελικών. Αν το Ισπανία-Κροατία λήξει 2-2 τότε οι γείτονες παίρνουν το αεροπλάνο της επιστροφής.
 
Μια... μικρή διακοπή για να εξηγήσουμε. Αν η Ιταλία κερδίσει τους Ιρλανδούς και το Ισπανία-Κροατία ολοκληρωθεί με 2-2, τότε προκύπτει τριπλή ισοβαθμία στους 5 βαθμούς. Με την Ιταλία, την Ισπανία και την Κροατία να έχουν μάλιστα μόνο ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο αμέσως επόμενος «συντελεστής» είναι τα γκολ στα μεταξύ τους ματς. Ιταλία-Ισπανία και Ιταλία-Κροατία ήρθαν 1-1. Άρα αν γίνει 2-2 (ή 3-3, ή 4-4 κλπ αλλά ας μην το κάνουμε «λύσσα») τότε οι Ιταλοί μένουν εκτός.
 
«Είμαι σίγουρος ότι η Ισπανία θα παίξει για να νικήσει την Κροατία. Είμαστε επαγγελματίες και δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία στο Euro. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» δήλωσε ο Τιάγκο Μότα. Προφανώς, ο σπουδαίος αυτός (και... Βραζιλιάνος για να μην ξεχνιόμαστε) αμυντικός χαφ της Παρί, έφυγε από το Καμπιονάτο και έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. Διότι αν κατά σύμπτωση είχε μια σχέση με την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τότε μπορεί να είχε ακούσει κάποιες συνηθισμένες ιστορίες που προέκυψαν εκ νέου στο Ιταλικό ποδόσφαιρο.
Επιπλέον πρέπει να έλειπε... εκείνη την ημέρα που ο εισαγγελέας Γκούιντο Σαλβίνι διέταξε «ντου» στο αθλητικό κέντρο που προετοιμάζονταν η Ιταλία, προκειμένου να γίνει φύλλο και φτερό το δωμάτιο του Ντομένικο Κρισίτο.
 
Σε 19 συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Ιταλικές αρχές το τελευταίο διάστημα. Ο αρχηγός της Λάτσιο Στέφανο Μάουρι αλλά και 10 ακόμη ποδοσφαιριστές του Καμπιονάτο.
Για να δούμε λοιπόν αν μπορεί όντως να ξανασυμβεί... Ναι, τ
Keywords
Τυχαία Θέματα