Τα οπωροφόρα της Αθήνας

Η ομαδική εικαστική έκθεση της IANOS Αίθουσα Τέχνης με τίτλο «Τα οπωροφόρα της Αθήνας» είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου που το 2010 έγινε ταινία, σε σκηνοθεσία του «αθηναιογράφου» Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Απόψε, στις 22.00, η επιμελήτρια της έκθεσης, Ίρις Κρητικού, ο συγγραφέας του βιβλίου, Σωτήρης Δημητρίου, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο συνθέτης της μουσικής για την ταινία, Σταμάτης Κραουνάκης, συζητούν για την Αθήνα

και τα οπωροφόρα της.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Ιανός, η Μικρή Άρκτος και οι εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τρεις σημαντικούς δημιουργούς και την επιμελήτρια της έκθεσης σε μια συνομιλία για «Τα οπωροφόρα της Αθήνας».

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Τα οπωροφόρα της Αθήνας».

Χορηγός επικοινωνίας ο Αθήνα 9.84.

-Το μυθιστόρημα του Σωτήρη Δημητρίου «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας» είναι ένα οδοιπορικό στην ζωή, στην λογοτεχνία και στην Αθήνα.

-Τομυθιστόρημα έγινε ταινία το 2010, σε σκηνοθεσία του «αθηναιογράφου» Νίκου Παναγιωτόπουλου και ερμηνείες από τους Λευτέρη Βογιατζή, Νίκο Κουρή και Αλεξία Καλτσίκη, κλείνοντας την τριλογία του δημιουργού για την Αθήνα ("Πεθαίνοντας στην Αθήνα" και "Αθήνα-Κωνσταντινούπολη").

-Στην έκθεση συμμετέχουν:

Δάφνη Αγγελίδου, Χριστίνα Ακτίδη, Κάτια Βαρβάκη, Στάθης Βατανίδης, Χρύσα Βέργη,Μαριλίτσα Βλαχάκη, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σοφία Δατσέρη, Δικαία Δεσποτάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Γιάννης Καστρίτσης, Κυριάκος Κατζουράκης, Μαρία Κτιστοπούλου, Κυριακή, Βασίλης Λιαούρης, Τάσος Μαντζαβίνος, Αλίνα Μάτσα, Ντίνα Μπαλονά, Γιάννης Μπεκιάρης, Ρόιλα Μπουζέα, Γιώργος Μπουκής, Γεύσω Παπαδάκη, Γιώργος Σαμψωνίδης, Μάγδα Σιάμκουρη, Αμαλία Σταυρουλάκη, Βάσω Τρίγκα,Γιώργος Χαδούλης, Πάβλος Χαμπίδης, Νίκος Χριστοφοράκης

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, 210-3217917, www.ianos.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευ-Παρ: 10:00-21:00, Σαβ: 10:00-18:00

Keywords
Τυχαία Θέματα